+38 (050) 505-81-08
+38 (0512) 58-55-57

Популярність і переваги бетону в будівельній сфері

16.01.2017

Використання бетону широко поширене при проведенні будівельних, монтажних і ремонтних робіт різної категорії складності. Це пояснюється тим, що бетон і вироблені з нього вироби мають ряд помітних переваг в порівнянні з іншими будівельними матеріалами.

Основні переваги використання бетону:

1. Унікальні робочі характеристики - бетон має високу міцність і стійкість до механічних, біологічних і кліматичних впливів.

2. Тривалий термін використання - побудовані з бетону будівлі і транспортні споруди можуть прослужити від 50 до 100 років (із застосуванням спеціальних добавок і дотриманням правил експлуатації цей термін може бути ще більший).

3. Вологостійкість - бетон протистоїть волозі та кліматичним опадам. Завдяки цьому використання бетону популярно при зведенні гребель, дамб і хвилерізів.

4. Доступність - бетон і компоненти для виготовлення бетонної суміші усюди поширені і доступні для споживача за вартістю і необхідними обсягами.

Ці переваги дозволили бетону стати лідером серед будівельних матеріалів і міцно утримувати свої позиції.

Різноманітність експлуатаційних властивостей обумовлює повсюдне використання бетону. Він витримує систематичний тиск, пішохідне і транспортне навантаження, тому бетоном заливають дороги, майданчики, підлоги в складах і ангарах. Слід зазначити, що з кожним роком міцність бетону збільшується.

Бетон зайняв свою нішу при проведенні ремонтних робіт. Його використовують для усунення тріщин або посилення фундаменту, зміцнення стін і зовнішнього оформлення приміщень.

Використання бетону допомагає реалізувати різноманітні задумки архітекторів і дизайнерів. Бетон стійкий до вітрових навантажень, надає форму практично будь-якому архітектурному задуму.

У промисловому виробництві будматеріалів і ЗБВ можливість задавати форму бетону має велике значення. Завдяки цій якості, стало можливим виробляти широкий асортимент блоків, паль, перетинок, плит стрічкового фундаменту та інших конструкцій.

Якісне обладнання з комплектацією спеціальними формами дозволяють домогтися відмінного результату при виробництві бетонних виробів. Компанія NEMP випускає пересувні вібропреси для виготовлення блоків ФБС, плит і перетинок. Вироби з бетонної суміші, вироблені обладнанням NEMP, мають чітко задану форму відповідно до ДСТУ і високу якість.