+38 (050) 505-81-08
+38 (0512) 58-55-57

Використання залізобетону в наші дні

13.02.2017

Залізобетон в сучасному будівництві - ключовий матеріал для реалізації різноманітних проектів. Його освоєння почалося з початку XX століття. До цього при будівництві тримальних стін і закладання фундаменту застосовувалась цегла, камінь, чавун і залізо, для перекриття використовувалися дерев'яні балки.

Однак зведення багатоповерхових будівель, промислових об'єктів, дорожніх комунікацій і об'єктів підвищеної небезпеки вимагало використання надійного матеріалу з тривалим терміном експлуатації. Цим матеріалом став залізобетон.

Залізобетон і вироби з нього міцно вкоренилися в будівництві. Він дозволив уніфікувати різні деталі і елементи конструкції і створити їх єдиний реєстр. Всі типорозміри регулюються згідно з відповідними нормами ДСТУ. Готова продукція проходить лабораторну перевірку.

Сьогодні залізобетон ще не до кінця вивчений. Вчені і в ХХI столітті відкривають нові властивості бетону. Його випробовують в умовах електромагнітного впливу і невагомості, за допомогою спеціальних добавок отримують надміцний або надгнучкий залізобетон.

Залізобетон складається з двох компонентів - арматури і бетону, які працюють спільно. Технічні переваги і економічні вигоди забезпечили популярність матеріалу. Залізобетон довговічний, добре витримує атмосферний вплив і перепади температури. Залізобетон використовують будівельники в різних кліматичних зонах.

Сучасні залізобетонні вироби з екологічної точки зору є комфортним середовищем для життєдіяльності людини. Вироби забезпечують необхідну температуру і вологість в приміщеннях.

Не зважаючи на різноманітність сучасних будівельних матеріалів, вироби із залізобетону займають особливе місце. Представники науки і промисловості вважають, що в майбутньому складно буде знайти рівноцінну заміну союзу бетону та арматури. Основне завдання - дослідження нових властивостей і використання сучасного обладнання для виробництва матеріалів. З кожним роком споживання виробів ЗБВ зростає і залишається актуальним.

Пересувні вібропреси виробництва заводу NEMP для виготовлення залізобетонних виробів дозволяють досягти максимального ефекту від використання залізобетону. Фундаментні блоки, плити стрічкового фундаменту і перетинки брускові, вироблені на обладнанні NEMP, мають чітко задану геометрію і якість відповідно до ДСТУ, а висока продуктивність вібропресів гарантує постачання будівельних майданчиків необхідним обсягом залізобетонних виробів.