+38 (050) 505-81-08
+38 (0512) 58-55-57

Фундаментні блоки - виробництво методом вібропресування

24.10.2016

Одним з найпопулярніших будівельних елементів є фундаментні блоки. Їх застосування різноманітне - будування стін підвалів, будівництво і зміцнення перонів, зведення стін для виробничих і житлових будівель, закладання стрічкового фундаменту.

Фундаментні блоки зручні для монтажу. Рівні і паралельні поверхні дозволяють зводити конструкції різноманітних конфігурацій. Завдяки своїй універсальності і зручності фундаментні блоки стали невід'ємною частиною будівництва.

Але все ж, основним призначенням ФБС є створення фундаментів.

З блоками ФБС процес влаштування фундаменту проходить швидко. Їх вартість быльш приваблива за аналоги. Крім цього, фундаментні блоки - міцні і морозостійкі. Блоки можуть використовуватися на будь-яких типах грунту, проте оптимальний грунт - з низьким рівнем вмісту вологи.

Загальні вимоги до виробництва фундаментних блоків описані в ДСТУ 13579-78. Стандарт передбачає виготовлення блоків з важкого бетону, а також оснащення виробів спеціально втопленими монтажними петлями, з гарячекатаної арматури класу А-I або A-II.

При порівнянні декількох способів виробництва блоків ФБС найбільш прогресивною технологією виготовлення бетонних блоків є вібропресування. Саме вона використовується в установках, які випускає компанія NEMP. Устаткування для виробництва блоків фундаментних дозволяє виготовляти до 120 блоків в зміну. Блоки мають чітку геометрію і повністю відповідають ДСТУ. Обслуговує верстат один оператор.

Розглянемо технологію виробництва блоків методом вібропресування на установках компанії NEMP докладніше.

Готова суміш завантажується в приймальний бункер установки, потім подається в форму. У фіксуючий пристрій закладаються монтажні петлі. Після цього вмикається вібропрес і відбувається ущільнення суміші. Через 3-4 хвилини формування закінчено. Форма піднімається, і установка для виробництва фундаментних блоків переїжджає для здійснення наступного формування. Використання бетонної суміші з низьким водоцементним співвідношенням дозволяє отримати міцний і морозостійкий фундаментний блок.

Побачити, як відбувається зазначений вище процес, можна, подивившись наш канал на Youtube.

Фундаментні блоки - економічно вигідний, універсальний будівельний матеріал. Сьогодні їх виробництво - актуальне як ніколи. Компанія NEMP пропонує придбати обладнання для виробництва блоків з повним комплектом форм, що дозволяє виробляти найпоширеніші типорозміри блоків ФБС, відповідно до вимог ДСТУ.