+38 (050) 505-81-08
+38 (0512) 58-55-57

Технологія вібропресування

12.10.2016

Вібропресування - один із способів виготовлення виробів з бетонної суміші. Технологія вібропресування передбачає ущільнення бетонної суміші під впливом вібрації та одночасним тиском зверху.

Свою популярність вібропресування заробило високою якістю. Тротуарна плитка, бордюри, водостоки і фігури елементів мощення - неповний перелік виробів, які зараз в основному виробляються методом вібропресування.

Для даного способу виготовлення застосовуються напівсухі жорсткі бетонні суміші. Така суміш має меншу кількість води в порівнянні з рухомою сумішшю, вона стає менш пластичною. Для формування вібропресуванням пластичність повинна бути П1 з осадкою конуса 1-4см. Це пояснюється тим, що після завершення ущільнення форма знімається, а виріб повинен продовжувати зберігати свої габарити і вид. Саме жорсткість суміші забезпечує заповнення форми під дією вібрації і власної маси. Варто враховувати, що оптимальне співвідношення компонентів суміші підбирається досвідченим шляхом і залежить від властивостей інертних безпосередньо в регіоні роботи установки.

Традиційна технологія вібропресування передбачає формування в прес-формах з застосуванням глибинних вібраторів. Однак при цьому можуть бути встановлені обмеження на розміри виробів, що виготовляються.

Установки, які пропонує компанія NEMP вирішують цю проблему. Вони дозволяють випускати за даним методом ФБС всіх розмірів, які передбачені ДСТУ.

Сам процес виробництва бетонних виробів вібропресами NEMP складається з декількох кроків. Бетонна суміш подається в приймальний бункер. Потім форма заповнюється сумішшю. Транспортувальні петлі монтуються в фіксуючий пристрій. Далі, під впливом електровібраторів, проводиться безпосереднє формування блоку. Час однієї формовки займаэ 3-4 хвилини. Особливість обладнання - самостійне переміщення по майданчику для формування і наявність поворотного шасі, яке дозволяє переходити на новий ряд для продовження роботи.

Технологія вібропресування і мобільність установки NEMP дають можливість виробникові швидко (до 120 блоків в зміну) і, головне, якісно виготовити великий обсяг продукції.

Устаткування для вібропресування - це сплав раціональності та продуктивності.