+38 (050) 505-81-08
+38 (0512) 58-55-57

Утеплення стін. Новий тип стінового блоку з утеплювачем

07.07.2015

Економічна вигода від утеплення фасадів будинків, складів, стін та інше доведена досвідченими впровадженнями таких технологій в країнах Європи і США. Питання утеплення стін актуальне і на пострадянському просторі. З огляду на особливості клімату, зростання цін на енергоресурси, люди все частіше замислюються над питанням утеплення стін будинку і квартири.

Виникає відразу ж кілька поточних питань - чим краще утеплювати, утеплювати тільки зовнішні або внутрішні стіни, і наскільки це доцільно з економічної точки зору.

Якщо розглядати матеріали для утеплення, то є кілька варіантів, як організувати зовнішнє утеплення стін:
 - кріплення утеплювача на стіну за допомогою розчину і оздоблення штукатуркою;
 - тришарова невентильована стіна. Утеплювач кріпиться розчином і, дотримуючись повітряного зазору, монтується зовнішня стіна в одну цеглину;
 - вентильований фасад. Стіна захищається гідроізоляцією, поверх якої кріпиться утеплювач, далі монтується вітровий захист і на каркас встановлюється зовнішня обшивка з вагонки.

Утеплювачів для системи теплоізоляції фасаду на сьогоднішній день досить багато, але краще вспіненого пінополістиролу (по-нашому - пінопласт) поки нічого не придумали. Незважаючи на спроби виробників мінеральної вати або екструдованого пінополістиролу розіграти кампанію проти свого безперечного конкурента, який на голову вище за властивостями утеплення фасаду і іншим показникам, пінополістирольні плити марки ПСБ-С-15, ПСБ-С-25 і навіть ПСБ-С-35 продовжують активно брати участь в утеплення фасадів, як на висотках, так і при утепленні дач, приватних будинків, заміських котеджів і навіть нежитлових приміщень.

Утеплення будинку зовні більш доцільно, ніж внутрішнє. Якщо правильно утеплити стіни будинку зовні, вони будуть акумулювати в собі тепло, що сприятливо позначиться на температурному режимі в будинку і позбавить від вогкості і цвілі в стінах.

Нарешті, коротко вивчивши питання утеплення стін, хотілося б перейти до презентації нової технології утеплення стін на стадії будівництва будинку, складу або іншої будівлі.

Компанія NEMP багато років займається виробництвом вібропресувального обладнання для випуску фундаментних блоків ФБС і плит стрічкового фундаменту ФС. Сьогодні ми бачимо потребу у випуску нового будівельного матеріалу - утепленого будівельного блоку, використання якого дозволяє проводити гідро- і теплоізоляцію ще на етапі будівництва, і тому не доведеться проводити утеплення стін і фундаментів пізніше. Крім економії, це ще й відмінне рішення не змінювати естетичний вигляд будівлі різнокольоровими утеплювачами-квадратами.

В якості вихідного матеріалу використовується бетонна суміш, склад якої визначається призначенням бетонних блоків. Завантаження даної установки проводиться за допомогою фронтального навантажувача або краном, із застосуванням будівельної бадді для бетону.

Установка УПБ-ТМ дозволяє формувати бетонну суміш разом з матеріалом, який служить гідро-і теплоізоляцією.
Всі операції технологічного циклу виконуються через центральний пульт управління одним оператором.

У процесі формування, вібропрес самостійно пересувається по робочому майданчику лінійно, укладаючи блоки смугами. Установка самостійно повертає на наступний ряд для продовження процесу формування.

Блоки знаходяться на майданчику до досягнення необхідної транспортної міцності в залежності від погодних умов (від 1-го до 3-х днів).

У даній технології використовується утеплювач Symmer. Це високоякісний теплоізоляційний матеріал з екструдованого пінополістиролу, що володіє одним з найнижчих коефіцієнтів теплопровідності серед широко застосовуваних у будівництві утеплювачів. Також варто відзначити і доступність даного виду утеплювача в країнах СНД. В утеплювач монтується дюбель-парасолька (парашут) і укладається на дно форми, Після цього форма завантажується бетонної сумішшю і формується блок.

У підсумку, виробник блоків отримує наступні переваги:
- мінімальний час на наладку і підготовку до роботи;
- точність дозування сировини і компонентів;
- легка заміна зношених механізмів;
- високий рівень продуктивності;
- компактність (можливість встановлювати установку на майданчику невеликого розміру);
- можливість виробляти фундаментний та стіновий блок, що володіє властивостями гідро- і теплоізоляції.