+38 (050) 505-81-08
+38 (0512) 58-55-57

Обираємо вібропрес. Особливості вібропресів NEMP

12.09.2016

Купити вібропрес або використовувати традиційні способи виробництва - перед таким вибором стоїть виробник будівельних матеріалів. За останні роки популярність вібропресувального обладнання значно зросла, як і збільшилась кількість виробників. Будівельні компанії та трести, заводи ЗБВ і виробники малих архітектурних форм все частіше звертають увагу на даний вид обладнання.

Вібропрес може бути стаціонарним або мобільним, відрізнятися за габаритами, мати різний перелік виробів, що випускаються тощо.

Ми хочемо розглянути детальніше обладнання для виробництва залізобетонних виробів, щоб допомогти покупцеві визначитися - який придбати вібропрес.

Для вибору вібропреса необхідно вивчити основні характеристики і технічні дані обладнання, такі як:
1) продуктивність;
2) номенклатура залізобетонних виробів;
3) вимоги до майданчика для виробництва матеріалів;
4) персонал для обслуговування роботи обладнання;
5) технологія роботи і, якщо необхідно, наявність допоміжного обладнання.

Для кожного ключовим фактором може бути один з перерахованих вище пунктів. Машини для виготовлення залізобетонних виробів представлені на ринку декількома виробниками. Передовим серед них є компанія NEMP, яка розробила серію установок для виготовлення фундаментних блоків (вібропреси УПБ-СМ і УПБ-ПМ), універсальний вібропрес УПБ-ФЛ для виробництва плит стрічкового фундаменту (з можливістю виробляти ряд типорозмірів блоків ФБС), а також новий вібропрес УПБ-ПБ, оснащений набором форм для виготовлення перетинок брускових.

Розглянемо дане обладнання докладніше з точки зору покупця.

Продуктивність. За 8-годинну зміну стандартом є виробництво до 100-120 блоків ФБС і до 80 плит стрічкового фундаменту. Різниця в продуктивності може залежати від зовнішніх факторів - швидкість подачі бетону, навички оператора. Одне формування установки NEMP займає 3-4 хвилини, що в кілька разів швидше в порівнянні з роботою віброформи з моментальною розпалубкою, і на порядок швидше вібролитої технології, коли необхідно чекати набору виробом достатньої міцності.

Номенклатура залізобетонних виробів. Установки NEMP з виробництва блоків ФБС і плит ФС відрізняються великим вибором пропонованих типорозмірів. Наприклад, якщо Ви вирішили купити вібропрес УПБ-СМ, то в комплекті до нього йде набір форм, включений у вартість, який забезпечить виробництво 16-ти блоків різних розмірів, а модель УПБ-ПМ виробляє 12 типорозмірів фундаментних блоків. Для виробництва перетинок брускових обладнання можна оснастити комплектом з 12-ти форм.

Майданчик для виробництва. Ми рекомендуємо використовувати 4 смуги довжиною 50-100 метрів для досягнення максимального ефекту роботи обладнання.

Технологія роботи. Наявність шасі з гідромеханічним рушієм забезпечує верстату переміщення по майданчику. Після завантаження бункера бетонною сумішшю, установка формує блок. Варто відзначити, що всі операції технологічного циклу виконуються через центральний пульт. Вібропрес обслуговується одним оператором.

Допоміжне обладнання. Необхідно розуміти, яким чином буде доставлятися бетонна суміш в бункер вібропреса. Для моделі УПБ-СМ необхідний фронтальний навантажувач для доставки суміші в стаціонарний бункер, а УПБ-ПМ оснащений підйомним бункером (також як і модель УПБ-ФЛ) - тут використовується будь-який транспорт самоскидного типу. Немає необхідності в пропарювальних камерах, роботах зі складання-розбирання форм після формування, а кран-балка використовується тільки при переміщенні готових виробів.

Підводячи підсумки короткого огляду віброобладнання, можна з упевненістю заявити - передові конструкторські розробки та ідеї, втілені у вібропресі компанії NEMP, забезпечать випуск високоякісних виробів, відповідних до ДСТУ і дозволять значно розширити асортимент пропонованої продукції.